Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Provençaalse St. Jacobsschelpen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

16 St. Jacobsschelpen (diepvries)
100 gr boter
2 ragfijn gesnipperde sjalotten
100 gr verse champignons
2 ontvelde tomaten
6 teentjes knoflook
een snufje tijm
1 theelepel paprikapoeder
zout, versgemalen peper
1 eetlepel gehakte peterselie
2 sneetjes oud wittebrood zonder korst
2 eetlepels olijfolie
enkele druppels citroensap

Bereiden

Laat de schelpdieren half ontdooien.
Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotten hierin op
laag vuur licht goudgeel.
Snijd de champignons in dunne plakjes en de ontvelde tomaten
in kleine stukjes.
Snipper de helft van de knoflook ragfijn.
Voeg de halfontdooide schelpdieren, de champignons, de tomaat,
de knoflook, de tijm, het paprikapoeder, zout en peper aan de
sjalotten toe en laat het mengsel, onder af en toe roeren,
± 10 minuten zachtjes bakken.
Snijd het brood in zeer kleine stukjes.
Verhit de olijfolie en bak de stukjes brood hierin
goudbruin.
Meng vlak voor het opdienen de gehakte peterselie, het
gebakken brood, het citroensap en het sap van de resterende
knoflookteentjes door de St. Jacobsschelpen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visrisotto
Courgette met vis en wijn-dillesaus
Avocadotaartje met gerookte zalm
Gebakken zeewolf-zeeduivel met basilicum
Zalmrolletjes met spinazie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes